Dorka Kutyaszalon | Kutyakozmetika Nagykanizsa

separator

Komplett:

  • Fésülés, bontás
  • Fürdetés
  • Nyírás
  • Parfüm

Egészségügyi nyírás

  • Karomvágás
  • Fültisztítás

Trimmelés


Kreatív kutyakozmetikai szolgáltatások

 

Fürdetés

A legegyszerűbbnek tűnő folyamat, de nagy gondosságot igényel. Minden fajtánál más-más gyakorisággal kell elvégezni, speciális, erre a célra kifejlesztett samponokkal. A fürdetés a fajtának, életkornak, esetleg egyedi igényeknek megfelelő, minőségi samponokkal történik. A fürdetést követő szárítás során, folyamatos fésüléssel eltávolítjuk az elhalt szőröket és a megmaradt csomókat.

Nyírás
A fajtára jellemző fazon vagy a gazdi által elképzelt külső kerül kialakításra, akár fajtatiszta, akár keverék kutyáról van szó.

Egészségügyi nyírás
A tappancson, a szem előtt és a végbélnyílás környékén található szőr nyírását jelenti. A talppárnák között hosszúra megnőtt szőr összecsomósodhat (növényi részek ragadhatnak bele), amely irritációt és fájdalmat okozhat. Leginkább a hosszú szőrű kutyáknál kell erre különös gondot fordítani.

Trimmelés
Drótos, szálkás és vegyes szőrtípusú kutyák esetén alkalmazott eljárás. Trimmeléskor az elhalt szőröket távolítjuk el, hogy ezek helyett új szőr növekedhessen, mert ellenkező esetben akár szőrproblémák is kialakulhatnak.

Karomvágás
Az emberi körömhöz hasonlóan, a kutyák karma is folyamatosan nő. A sokat mozgó kutyáknál természetes körülmények között kopnak, viszont kevesebbet mozgó vagy idősebb egyedeknél a növekedés erőteljesebb, mint a kopás. A túlságosan hosszú karom zavarja a mozgást, valamint belenőhet a talppárnába, gyulladást okozhat. Célszerű 2-3 havonta ellenőriztetni és vágatni.

Fültisztítás
A külső hallójárat tisztításán kívül, magában foglalja a fülszőr kiszedését is. Ez azért fontos, mert a fülszőrön baktériumok tapadhatnak meg, amik fülgyulladást is okozhatnak, illetve a túlzott fülszőr a hallójáratban szinte "dugót" képez.

  Dorka Kutyaszalon | Kutyakozmetika Nagykanizsa
Időpont foglalás: +36 30 314 33 30

Hol találhatod az üzletünket?

Dorka Kutyaszalon

8800 Nagykanizsa Rózsa utca 21/D
Bejelentkezés: +36-30/314-33-30
E-mail: info@dorkakutyaszalon.hu